FEJSBUK ŠIRI POLJE SVOG DELOVANJA: Planira proizvodnju sopstvenog čipa

Autor: Republika

Razonoda

17.07.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudeći po informacijama koje su se pojavile na Internetu, Facebook planira da proširi polje svog delovanja i na hardver, konkretno na proizvodnju sopstvenih čipova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Za tu namenu, zaposlio je Šariar Rabi-a, koji će biti vođa tima za razvoj.

Prema podacima sa Rabijevog Linked-in profila, on je bio vodeći dizajner čipova za Google i jedan od članova tima koji je napravio Pixel Visual Core, prvi imaging čip Google-a, koji je dozvoljavao aplikacijama drugih proizvođača da kreiraju HDR+ fotografije.

Facebook je pre nekoliko meseci prvi put dao povoda da razmišljamo o njihovim ambicijama za proizvodnju čipova, kada je objavio listu poslova kako bi oformio novi tim.

Za jednu od pozicija tražio se čovek koji bi upravljao "end-to-end SoC/ASIC, firmware and driver“ razvojem.

Iz kompanije za sada nema zvaničnih informacija o mogućim novitetima, niti o prelasku Rabi-a u njihove redove, a prema saznanjima, Rabijev nadređeni bi trebao da bude Endru Bosvort, koji je na vodećoj poziciji za razvoj virtuelne i proširene realnosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading