OGROMNA KAZNA NA FB! Sledićete se kada vidite cifru!

Autor: Republika

Razonoda

19.02.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon nepovoljne odluke suda u Nemačkoj u vezi sa kršenjem privatnosti korisnika, Facebook je izgubio još jedan spor po istom osnovu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Facebook

Ovaj je put reč o sporu u Belgiji, a tamošnji sud doneo je odluku prema kojoj je Facebook dužan da plati novčanu kaznu od 250.000 evra dnevno (do maksimalnog iznosa od 100 miliona evra) zbog kršenja privatnosti korisnika.

Oba procesa dosta su slična, a i u belgijskom slučaju pominje se prikupljanje podataka korisnika putem spoljnih stranica s Facebook-oom opcijom Share, piše Bug.

Osim novčane kazne belgijski sud je presudio da je Facebook dužan da obriše sve podatke belgijskih korisnika prikupljene na taj način, dakle izvan Facebook-a.

I nemačka i belgijska presuda zameraju Facebook-u što svoje korisnike slabo informiše o načinu na koji prikuplja njihove privatne podatke i da od tih korisnika ne traži nikakvu dozvolu što se tiče prikupljanja i skladištenja takvih podataka.

U svom komentaru na presudu u Facebook-u napominju da će se prilagoditi novim zakonima i pravilnicima, te kako u sklopu servisa već omogućuju korisnicima automatsko izuzimanje iz procesa prikupljanja podataka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading