USLIKAJTE SELFI PA NAĐITE ČUVENOG DVOJNIKA: Nova aplikacija poljuljala svet!

Autor: telegraf.rs

Razonoda

20.01.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Google već godinama radi na različitim projektima u vezi sa umetnošću. Od virtuelne šetnje i posmatranja umetničkih dela u muzejima širom sveta, pa do zanimljive platforme Google Arts & Culture koja poređenjem selfija i hiljade portreta može da pronađe vašeg dvojnika u muzeju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Pronađite se u umetnosti

U samo nekoliko dana koliko je platforma dostupna, napravljeno je 30 miliona selfija.

Princip je jednostavan. Instalirate aplikaciju, napravite selfi i pustite Google-ove algoritme da odrade svoj posao.

Oni će uporediti vaše lice sa hiljadama portreta kako bi prikazali nekoliko njih koji najviše liče na vas. Pored slike biće prikazan i procenat koliko je podudaranje.

S obzirom na to da u projektu učestvuje više od 1.500 muzeja iz više od 70 zemalja, ko zna, možda baš i vaš "portret" visi negde na zidu nekog od poznatih muzeja.

Iz Google-a ističu kako ne morate da se brinete zbog privatnosti jer neće čuvati vaše selfije ni u kakvoj bazi podataka. Ovo je samo za zabavu.

Ova aplikacija dostupna je i u našoj zemlji i može se instalirati na Android i iOS uređaje, ali opcija za pravljenje selfije i njihovo poređenje trenutno funkcioniše samo u Americi. Očekuje se da će Google vrlo brzo proširiti njenu dostupnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading