FACEBOOK, GOOGLE I NETFLIX zaratili sa Amerikom!

Autor: telegraf.rs

Razonoda

11.01.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Internet asocijacija, čiji su članovi velike tehnološke kompanije poput Facebooka, Google-a, Netflixa, Lyfta i drugih, objavila je da će protiv Savezne komisije za komunikaciju SAD (FCC) podneti tužbu zbog ukidanja zakona o internet neutralnosti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Neutralan internet znači slobodan

Tužba će se naći na sudu čim FCC-ov zakon dođe do Federalnog registra, što bi trebalo da se dogodi u narednih nekoliko meseci.

- Ovaj zakon krši volju dvostranačke većine Amerikanaca i onemogućava očuvanje slobodnog i otvorenog interneta. Internet asocijacija planira da reaguje na sudu protiv ovog zakona i zajedno sa kompanijama članicama nastojaćemo da povratimo snažnu i primenjivu zaštitu neutralnosti interneta kroz zakonodavno rešenje - ističu iz ove organizacije.

Veliki internet provajderi (ISP) se zalažu za sopstveno zakonsko rešenje o internet neutralnosti, koje će u sebi sadržati deo koji će sprečiti da se kasnije donesu još oštriji zakoni, piše "Motherboard".

Istraživanje koje je sprovela Mozilla prošle godine pokazalo je da čak 81 odsto Demokrata i 73 procenta Republikanaca zapravo podržava neutralnost interneta.

Nažalost, privredni lobisti su ovoga puta bili jači, pa je zakon o ukidanju neutralnosti interneta u Americi ipak izglasan 14. decembra.

Ukidanjem pravila postavljenih 2015. godine ukinula se i odluka FCC-a kojom se pristup internetu tretirao isto kao i pristup telefonu i struji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading