FACEBOOK NUDI oglasivačima naše BROJEVE telefona na tacni!

Autor: Mediji, Republika

Razonoda

10.01.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Facebook je godinama od svojih korisnika tražio broj mobilnog telefona kako bi mogli da primaju poruke, ali i da dođu do svog Facebooku profila u slučaju da zaborave lozinku.

RepublikaFoto: pixabay.com
Facebook ima mnogo propusta

To je, manje-više, funkcionisalo bez većih problema. Sve dok nije otkriveno da greška u jednom alatu za oglašavanje na toj društvenoj mreži, može da otkrije broj telefona korisnika koji su posetili određene internet stranice. 

Međunarodni tim stručnjaka iz SAD, Francuske i Nemačke otkrio je problem još u maju 2017. godine. Facebook je grešku priznao u decembru i platio im 5.000 dolara, iz svog programa za otkrivanja grešaka u sistemu. 

Činjenica da su oglašivači mogli da dođu do brojeva telefona korisnika Facebooka ne samo da je prvoklasno sigurnosno pitanje, već predstavlja i direktno kršenje Facebookove politike korištenja podataka. 

Iz Facebooka uveravaju da niko nije iskoristio tu grešku, ali ostaje pitanje zbog čega im je trebalo toliko dugo da priznaju grešku i otklone propust. 


Inače, tokom prošle godine Facebook je isplatio gotovo milion dolara u nagradama za otkrivene bezbednosne propuste, što samo po sebi govori koliko je ta društvena mreža puna bezbednosnih propusta i grešaka. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading