(VIDEO) ČUDO TEHNOLOGIJE: Ova sprava će vam reći ako smrdite!

Autor: Republika

Razonoda

15.09.2017

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imate problema sa prekomernim znojenjem i širenjem "miomirisa" u radnom okruženju, a kolege su vam previše fine da vam na to ukažu. Postoji rešenje!

RepublikaFoto: youtube.com/ANNnewsCH
Detektor za smrad

Japanska kompanija "Konica Milota" proizvela je spravicu, koja može da stane u džep, a koja se poveže sa Bluetooth-om na pametnom telefonu i poput detektora šalje signale kad "preterate" i diskretno vam ukaže na to da bi trebalo nešto da preduzmete.

Predstavnici kompanije veruju da njihov proizvod, koga bismo mogli da nazovemo "detektor znoja", ima mesta na tržištu jer su ljudi "posebno osetljivi na mirise".

U Japanu čak postoji reč za one ljude čije telo širi neprijatne mirise - sumehara ili, prevedeno, "maltretiranje drugih znojem".

Na predstavljanju ovog izuma u Tokiju, napravljen je i test: novinar je do mesta promocije hodao 30 minuta po velikoj vrućini, a u džepu je imao ovaj detektor za znoj. 

Telefon mu je poslao poruku: "neophodna je hitna mera!". Drugim rečima, telefon vam ukazuje na to da smrdite.

Cena ovog uređaja je 265 dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading