VIDEO IGRICE: NEMCI STALI NA REP PREVARANTIMA!

Autor: play.co.rs

Razonoda

19.07.2018

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka je oduvek važila za jednu od država sa najstrožim zakonima kada je u pitanju zaštita potrošača pa tako njeni državaljani mogu vratiti proizvod i tražiti povraćaj novca kada to požele, a sada su to ponovo dokazali tako što zabranjuju promovisanje video igara koje nemaju konkretan datum izlaska.

Foto: youtube.com/destinygame

Razlog za to leži u upotrebi nedefinisanih datuma tipa "comming soon" samo kako bi se doveo veći broj ljudi da prednaruči samu igru, što znači da prodavci i izdavači dobijaju novac znatno ranije pre nego što se "gotov" proizvod pojavi.

Nemački sud je sada zabranio promociju igre sa datumima takvog tipa, i zahteva od svakog prodavca video igara da pruži konkretan datum kada će igra postati dostupna kako bi mogao da je prodaje kao pre-order, u suprotnom se krši zakon; piše Play.

Ovo je zapravo dobra stvar za kupce i korisnike, ali problem po prodavca nastaje kada developer odloži igru za nekoliko meseci i ona ne bude isporučena u definisanom datumu kao što nalaže zakon, jer u tom slučaju potrošači imaju pravo da zatraže pun povraćaj novca.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading