POSLE DVE DECENIJE ČEKANJA: Čuveni Kreš na malim ekranima

Autor: Republika

Razonoda

01.07.2018

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno, posle više od dve decenije čekanja vlasnici PC računara su dočekali da na svom ekranu vide (i kontrolišu) čuvenog Kreša. Za razliku od mnogih sličnih rimejka starih igara, ovaj je više nego uspeo, štaviše toliko je uspeo da PC-jevci tvrde da je njihova verzija Kreša najbolja ikada.

RepublikaFoto: screencshot
Tekst potpisa

Veoma hrabro ali i vizuelno potkrepljeno. Kreš nikada do sada nije tako dobro izgledao, sjajna grafika i konstantnih 60 FPS su nešto što vlasnici PC uvek očekuju, a ova igra nije razočarala. Štaviše, Steam komentari su prepuni pohvala o tome kako je konverzija za PC izvedena bez greška pa su čak i neki poznati bagovi iz prošlogodišnje PS4 verzije ispravljeni.

Dakle, šta nam danas, nudi Kreš trilogija? 3D platformu sa preskakanjem i izbegavanjem protivnika začinjenu rešavanjem zagonetki i specijalnim takmičarskim nivoima (challenges). Mnogima put u mladost i mogućnost da ponovo odigraju svoju omiljenu platformu sa kraja devedesetih, a mlađima da vide čime su se njihovi očevi i starija braća igrala.

Kao i ranije, Kreš je zabavan ali i brutalno težak, ni najmanja greška se ne oprašta ali je ta greška uvek sa vaše strane. Igra vas nikada neće izdati i na foru vam uzeti život. Dakle, pošteno ali teško gde se svaki progres vredno nagrađuje bodovima i novim dodacima koje tokom igre otključavate.

RepublikaFoto: screencshot

Igra donosi, kako joj i ime kaže, kompilaciju tri prva (po mnogima i najbolja) Kreš nastavka uz dodatak neslavnog 13. nivoa Stormy Ascent koji je svojevremeno izbačen iz originalne igre jer su autori procenili da je previše težak i da će se većina igrača iznervirati i odustati. Vreme je pokazalo da nisu u pravu jer su ljubitelji Kraša uglavnom uspešno savladali ovaj nivo.

Druga je priča za izazove (challenges) koje možete isprobati između nivo gde Kreš vozi motocikl, avion, roni i tako dalje. Njihova težina je i dalje na ekstremnom nivou i samo će najuporniji uspeti da ih pređu. Kad smo već kod toga, ako planirate ovu igru, kontroler (najbolje onaj sa Xboxa jer se lako povezuje na PC) je obavezan, igranje na tastaturi je prava noćna mora.

Sve u svemu dobili smo sjajan PC port Kreša, vredan pažnje i ispunjen nostalgijom, sjajnom grafikom i odličnim zvukom. Konačno, PC igrači su ovako nešto čekali od 1996. i prvog Kreš nastavka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading