PRETERALI: Japanci u igricama siluju devojke!

Autor: Republika

Razonoda

24.06.2018

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi koji dovoljno dugo boravimo na Steamu i s vremena na vreme bacimo pogled na Steam prodavnicu, znamo za žanr anime igara “za odrasle”, koje na vrlo otvoren način koketiraju na ivici porno sadržaja.

RepublikaFoto: youtube.com/Dave Lee

Ovog puta nam je stigao novi trejler za igru Dead Or Alive Xtreme Venus Vacation, koji pokazuje novu alatku za igrače, odnosno mogućnost da “povlačite” odeću ženskih karaktera u igri, piše Play.co.rs 

Ok, ništa previše čudno, ali ono što je pomalo uznemiravajuće jeste što se očigledno radi o poprilično otvorenoj fantaziji seksualne agresije, pa čak i silovateljlskog ponašanja, jer devojke na japanskom govore stvari tipa “Ne!”, “Stani!”, “Nemoj!” i slične oblike nepristajanja i negodovanja na takvo ponašanje. 

Ovo se sa jedne strane može tumačiti kulturološkim aspektom, jer je u Japanu fenomen čednosti i nevinosti mladih žena znatno prisutniji nego na zapadu, pa se zbog toga i ta fantazija neiskvarenih mladih žena/devojka i gura u ovakvim igrama, odnosno “nije da one ne žele, nego su previše čedne da bi otvoreno pristale”. 

U svakom slučaju, oko ovog trejlera se na Redditu razvila zanimljiva i poprilično ozbiljna diskusija, koja prolazi kroz kultoruloške i psihološke momente, recimo zašto su ovakve stvari na zapadu više uznemiravajuće od makljanja i ubijanja ljudi, ili gaženja kolima u GTA. Neki korisnici su napravili paralelu između realističnosti, odnosno da što je nešto bliskije i realnije da se desi, to je više uznemiravajuće u igrama, dok se apstraktne i nerealne scene nasilja prihvataju jer su previše nerealne i daleke prosečnim igračima. 


Trejler igre i pomenuto povlačenje odeće možete videti ispod, a ukoliko vas interesuje diskusija na Redditu, možete je pronaći na ovom linku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading