Nije baš Kodžima al može da zabavi

Autor:

Razonoda

25.02.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fanovi čuvenog Hidea Kodžime jednostavno ne mogu da zamisle Metal Gear serijal bez njega. Ipak, i to se desilo, japanski „konami“ nije sebi mogao da dozvoli da se ovaj serijal zaboravi tako da pred nama imamo novi Metal Gear nastavak.

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: ilustracija

Novi nastavak nazvan Metal Gear Survive čudan je hibrid poznate Metal Gear akcije i survival horora sa elementima izgradnje i održavanja baze. Čudan ali ne i loš, jer i te kako ima šanse da vam se dopadne ako mu date šansu.

Nažalost, predugačak i konfuzan uvod (karakterističan za sve Metal Gear igre) uz nedopadljive protagoniste i priču sa gomilom rupa kao i konfuznim tutorijalom na početku vas može dovesti do ludila i naterati da odustanete od igre.

RepublikaFoto: Promo foto

Svaki početak je težak, a to je posebno slučaj sa Metal Gear Survive, nalazite se u potpunoj pustari okruženi zombijima, umorni ste, žedni i gladni, a igra vas konstantno bombarduje sa informacijama i šalje na misije uz konfuzna objašnjenja.

Za početak, glad je vaš glavni neprijatelj, veći i od stupidnih zombija koje se mogu lako savladati. Hrane jedva da ima u okolini, sva voda je zatrovana i izaziva dijareju, a ako krenete gladni i žedni na misiju nećete se vratiti.

RepublikaFoto: Promo foto

Kada uspete da ustanovite gde su najbolja mesta za lov, sve će biti daleko lakše i možete se baciti na skupljanje resursa i ispunjavanje misija, a njih zaista ima puno. Najbolje misije koje vas i najviše nagrađuju nalaze se u otrovnoj prašini gde možete preživeti samo uz pomoć maske sa kiseonikom.

Njega je, naravno, premalo tako da se svaki trenutak u prašini mora racionalno potrošiti kako ne biste ostali bez vazduha. Kako istražujete ogromnu mapu na kojoj se igra odvija steći ćete okvirnu sliku gde se šta nalazi pa će istraživanje biti lakše.

Tokom istraživanja skupljate resurse od kojih u bazi gradite oružje i opremu. Ovo može biti poprilično naporno ali je sistem razvoja i brz i novih planova za oružja i opremu ima na sve strane tako da napredak nije tako frustrirajući kao kod modernih igara sa random loot-boksovima.

RepublikaFoto: Promo foto

Kad smo već kod loot boksova, treba reći da je igra (opravdano) pretrpela i trpi bes igrača jer nudi kupovinu resursa kako bi neiskusnim igračima olakšala početak. To je donekle i u redu jer se bez takve pomoći i može. Međutim, igra ide toliko daleko da traži da se dodatno plati ako želite da imate više snimljenih pozicija, odnosno likova. Svaki dodatni MG Survivor koštaće vas dodatnih 10 dolara. Čist bezobrazluk!

Mnogi će zbog ovog odustati od igre, što može biti šteta jer u kasnijem stadijumu igra postaje prilično zanimljiva. Razvoj i odbrana baze od neprijatelja su veoma zabavni, a ni multiplejer nije loš. Sve u svemu igra je vredna preporuke, uz uslov da se „konami“ odluči da prestane da naplaćuje dodatni slot za poziciju i izvini se igračima zbog ovakve odluke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading