DRAGON BALL FIGHTERZ beta - šorka je počela

Razonoda

14.01.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beta-verzija Dragon Ball Fighter Z tabačina je stigla i dostupna je igračima koji su već naručili igru za PS4 i XBOX konzole, beta traje do 16. januara. Evo i prvih utisaka.

RepublikaFoto: youtube.com/BANDAI NAMCO Entertainment Europe
Puna verzija Dragon Ball FighterZ izlazi 26. januara

Sama priča, ako je ona u ovakvoj igri i bitna, ide ovako nekako. Goku i drugari se bore protiv ponovo oživljenog Androd 16 tima. Reč je o ekipi androida koji su dizajnirani da izgledaju i bore identično kao borci iz Goku tima.

Cela igra (odnosno, takozvani story mod) je podeljena u tro poglavlja koja prate priču iz perspektive Gokua, Frize i Android 16 tima.

RepublikaFoto: Bandai Namco
Pre prve borbe obavezno treba proći kroz trening

Kampanju, na žalost, u beti nije bilo moguće probati. Igračima je dostupan mod za vežbu i kompetitivna multiplejer borba koja, slobodno možemo reći, predstavlja srž igre.

Ukupno je tokom bete na raspolaganju bilo 11 boraca (u finalnoj verziji biće ih 20, a kroz ): Super Saiyan Vegeta, Super Saiyan Goku, Adult Gohan, Cell, Frieza, Android 18, Krillin, Piccolo kao i tri potpuno nova Beerus, Kid Buu i Nappa.

RepublikaFoto: Bandai Namco
Između borbi možete komunicirati sa drugim igračima i istraživati mini-svet

Igru započinjete u 3D modu sa pogledom iz ptičije perspektive, tipičnom za japanske igre. Većina destinacija su u beti bile zaključane, pa detaljnije istraživanje ostavljamo za punu verziju igre.

Ulaskom u tutorijal ili borbu protiv drugog igrača započinje sama igra. Pogled je sa strane, igrači su 2D modeli identični onom iz Dragon Ball manga serijala, a pozadina je 3D (u stilu Dead or Alive i Soul Calibur) što igri dodaje na dinamici.

RepublikaFoto: youtube.com/BANDAI NAMCO Entertainment Europe
Grafika je zaista odlčna i verno prati Dragon Ball serijal stripova i filmova

Nakon kraćeg tutorijala upustili smo se u borbu sa drugim igračima i moramo priznati da je veoma, veoma zabavna. Borbe su po sistemu tri protiv tri gde se borci smenjuju automatski kada jedan izgubi svu snagu ili tokom borbe.

RepublikaFoto: youtube.com/BANDAI NAMCO Entertainment Europe
Kombinacijama tastera izvode se specijalni udarci

Za uspešnu borbu treba znati sve regularne tajne poteze svakog lika koji vodite. Oni se sprovode kroz kombinaciju pokreta i pritiska odgovarajućih tastera pa je samim tim tutorijal bitnije proći. Ne samo tutorijal već i gomilu jutjub snimaka koji će vam pomoći da ovladate svojim likovima i na najbolji način ih iskoristite.

RepublikaFoto: Bandai Namco
...i tako već neko vreme

Pomenimo i tehničke probleme. Kako je ovo beta verzija očekivano je da će ih biti. U svakom slučaju najviše pritužbi imaju vlasnici XBOX konzola koji ili predugo čekaju da ih igra poveže na meč ili ih igra uopšte ne povezuje.

 

 

Vlasnici PS4 konzola su imali manje problema, ali daleko da je sve prošlo glatko. Razvojni tim se u svom postu izvinio igračima i najavio da će sve greške biti ispravljene u najkraćem roku. 

Sve u svemu igra obećava da će vrlo brzo postati najpopularnija kompetitivna multiplejer tabačina na svetu. Čekamo 26. januar i izlazak finalne verzije uz nadu da će do tada svi početni problemi biti ispravljeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading