Malezija zabranila ovu igricu JER SE JAVLJA ISUS!

Autor: play.co.rs

Razonoda

09.09.2017

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzrok ovog problema krije se u igri pod radnim nazivom Fight of Gods, klasičnom 2D brawleru u oprobanom Street Fighter stilu, u kome se različiti bogovi iz ljudske istorije, odnosno mitologije, sučeljavaju u borbi na smrt. Pošto preživelih sledbenika božanstava kao što su Zevs, Odin i Anubis nema, nije postojala mogućnost da se iko nađe uvređenim. Međutim, na spisku “boraca” našao se i Isus.

RepublikaFoto: youtube.com/IronMaiden2345
Zabranjena igrica zbog uloge Isusa

Zbog toga se u Maleziji, zemlji koja ima striktne religijske zakone, Fight of Gods ubrzo našao na meti duhovnih vođa koji su uputili apel vladi sa ciljem izbegavanja razmirica na verskoj liniji.

Takođe je poslat zahtev Valveu da se Fight of Gods potpuno izbriše sa spiska dostupnih igara, što se, ipak, nije dogodilo. Nedugo zatim intervenisala je i sama vlada i izdala nalog lokalnim provajderima koji su brže-bolje kompletno blokirali pristup Steam prodavnici. Tek tada su odgovorni u Valveu odlučili da reaguju i Fight of Gods je momentalno uklonjen, ali samo sa lokalne verzije Steama.

Jasno je da su developeri, uprkos standardnom pravdanju i priči o “slobodi izbora”, igrali na šok-kartu zarad publiciteta i bolje prodaje, ali im se kontroverza na kraju obila o glavu i pitanje je da li će Fight of Gods ikada izaći iz early access faze. Tako im i treba kad u roster nisu uvrstili Peruna…

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading